Trailerpremiär: “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”

”Fantastic Beasts and Where To Find Them” (”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” i Sverige) var den första delen i den nya ”Fantastic Beasts”-filmserien som utspelar sig innan händelserna i ”Harry Potter”. Den berättar storyn om Newt Scamander (Eddie Redmayne) och hans äventyr med början under 1920-talet. I november kommer den andra filmen i serien och nu har den allra första trailern till den släppts!

Filmen, med titeln “Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” (Svenska: “Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott”, kretsar kring den onde trollkarlen Grindelwald som rymt från sin fångenskap och börjat skaffa sig en följarskara med agendan att samla renblodiga trollkarlar som ska härska över alla icke-magiska varelser.

I trailern får vi bland annat återse Hogwarts, en ung Dumbledore (spelad av Jude Law) och filmens huvudantagonist Grindelwald (Johnny Depp). Redmayne repriserar sin roll som Newt Scamander tillsammans med Dan Fogler som spelar hans följeslagare Jacob Kowalski. I övrigt medverkar bl.a. Katherine Waterston, Zoë Kravitz, Ezra Miller och Alison Sudol.

Det planeras för totalt 5 filmer i ”Fantastic Beasts”-serien.

“Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald” har Sverigepremiär 16 november.