Trailer: Netflix nya komediserie “GLOW”

”Glow” är den fiktiva berättelsen om Ruth Wilder (spelad av Alison Brie), en arbetslös skådespelerska i 80-talets Los Angeles som får en chans att bli känd när hon kastas i en för henne helt främmande värld, nämligen kvinnlig brottning.

Netflix skriver:

Med inspiration från den kortlivade men älskade 80-talsserien kommer nu GLOW – den fiktiva berättelsen om Ruth Wilder (Alison Brie), en arbetslös skådespelerska i 1980-talets Los Angeles som får en sista chans att bli stjärna när hon kastas in i en värld full av glitter och spandex: Kvinnlig fribrottning. Förutom att arbeta med tolv udda Hollywood-figurer måste Ruth också konkurrera med Debbie Eagan (Betty Gilpin), en före detta såpaskådis som lämnade branschen för att skaffa barn men som dras in i jobbet igen när det visar sig att det idylliska familjelivet inte alltid är som man tror. Vid rodret för det hela står Sam Sylvia (Marc Maron), en kokainsnortande B-filmsregissör på dekis som nu måste leda 14 kvinnor på deras resa mot berömmelse i fribrottningsvärlden.

Serien är skapad av Liz Flahive (Homeland, Nurse Jackie) och Carly Mensch (Nurse Jackie, Orange Is the New Black, Weeds) och produceras av Jenji Kohan (Orange Is the New Black, Weeds). Premiär äger rum den 23:e juni.