Tom Hanks blir Hollywoods “Ove”

När ”En Man Som Heter Ove” gick upp på svenska biografer 2015 blev den en omedelbar succé och året efter kunde den titulera sig som mest inkomstbringade utländska film i USA. I vintras var den också tvåfalt Oscarsnominerad.

Nu ska filmens producent Fredrik Wikström Nicastro göra en Hollywoodversion tillsammans med SF Studios och Annica Bellander, som också jobbade på originalfilmen med Rolf Lassgård i huvudrollen. Filmen kommer att få titeln “A Man Called Ove” och det har blivit bekräftat av producenterna att Tom Hanks spelar titelrollen.

Nicastro säger följande i ett pressmeddelande: ”Att få göra den här filmen med Tom Hanks, som är en av världens mest begåvade och etablerade skådespelare, där han dessutom spelar huvudrollen, ger oss de allra bästa förutsättningarna att ännu en gång underhålla och beröra en publik världen över”.

Filmen handlar som bekant om Ove, 59 år. Han är områdets surmulne och självmordsbenägne ordningsman. En dag flyttar Parvaneh med familj in mittemot och när de backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en oväntad vänskap och en vändning i den levnadströtte mannens liv.

 

Hanks, hans fru Rita Wilson och producentpartnern Gary Goetzman kommer alla att vara medproducenter.