Tips – Pretty Little Liars

”Cause two can keep a secret if one of them is dead”

Om drygt en vecka är det premiär för de 10 sista avsnitten av Pretty Little Liars, en serie jag har spenderat otaliga timmar på, inte bara för att den har gått i hela sju säsonger utan för att jag har tittat på vissa avsnitt om och om… och om igen…

Jag har följt tonårsserier ända sen jag själv var i tonåren (och det var ju ett bra tag sen!) och PLL ingår i den här genren med unga personer i high school som går igenom allt vad livet har att erbjuda så som kärlek, drama, jobbiga föräldrar, avundsjuka, svartsjuka, vänskap… men med en liten twist som jag inte har sett i någon annan tonårsdramaserie (förutom kanske i Gossip Girl men PLL är en aningen mörkare).

Serien utspelar sig i Rosewood, en liten stad där alla känner alla och där fem tjejer står i centrum. En av dem försvinner plötsligt en natt och inte förrän ett år senare hittas vad som förmodas vara hennes kropp. I samma veva börjar en mystisk person, som kallar sig själv för A, trakassera de kvarvarande fyra kompisarna och tvingar dem att göra saker de själva inte vill i utbyte mot att inte avslöja deras mörkaste hemligheter. I jakten på att ta reda på vem denna mystiska A är, dras tjejerna in i en härva av lögner, svek och fara, där ingen går säker och där vem som helst kan vara A.

Även om jag brukar avsluta serier jag tycker om med vemod och en önskan om att de ska leva kvar för alltid, kan jag ändå tycka att det är dags att sätta punkt för PLL, och som den obotliga romantikern jag är, hoppas jag att avslutningen innebär en återförening av mitt favoritpar i serien.

1 tanke på “Tips – Pretty Little Liars