“Quantico” och “Code Black” förnyas, “Scream Queens”, “The Odd Couple” och ” Baby Daddy” läggs ner

Trots dalande tittarsiffror förnyas dramaserierna “Quantico” och “Code Black”, som båda därmed återkommer i höst, medan komedierna “Scream Queens”, “The Odd Couple” och ” Baby Daddy” läggs ner inför den kommande TV-säsongen.

“Quantico” började sändas 2015 och blev en stor hit direkt men vid slutet av debutsäsongen hade tittarsiffrorna minskat. Detta fortsatte under andra säsongen men serien blir ändå förnyad och får en tredje säsong, som kommer att bestå av 13 avsnitt jämfört med 22 för säsongerna innan. “Quantico” utspelar sig på FBI:s träningsbas där bara de allra bästa FBI-rekryterna kommer för att påbörja sin träning i anti-terrorism. Favoritlärlingen Alexandra Parrish blir plötsligt oskyldigt anklagad för ett terrorattentat och måste göra allt i sin makt för att kunna rentvå sig själv.  I rollerna ser vi Priyanka Chopra, Jake McLaughlin, Yasmine Al Massri, Johanna Braddy, Tate Ellington, Graham Rogers, Anabelle Acosta, Josh Hopkins och Aunjanue Ellis.

 

“Code Black” har precis som “Quantico” sänts i 2 säsonger och får därmed en tredje med förnyelsen. Sjukhusdramat utspelar sig i en underbemannad men ständigt full akutavdelning där vi får följa Dr. Leanne Rorish (Marcia Gay Harden) och ett gäng AT-läkare med helt olika förutsättningar som strax kommer att släppas in i ett av världens mest överutnyttjade akutrum – på Angels Memorial Hospital i Los Angeles. Medverkar gör även Melanie Chandra, Harry Ford, Benjamin Hollingsworth och Luis Guzmán.

 

Skräckkomedin “Scream Queens” har egentligen aldrig lockat många tittare, även om den uppvisade tillräckliga tittarsiffror under debutsäsongen för att få en andra säsong. Tittarna har dock svikit den senaste tiden och det var därför väntat att serien inte skulle få en tredje säsong.

Det var egentligen ingen större nyhet heller att “The Odd Couple” med Matthew Perry i huvudrollen inte skulle få fortsätta efter att “Vänner”-stjärnan i april gick ut på Twitter med meddelandet: My face on the Odd Couple stage door has been painted over with green paint. I think it’s safe to assume that we have been cancelled.#subtle

“Baby Daddy”, en långkörare som sänts i 6 säsonger, slutar på totalt 100 avsnitt. Komedin har under alla åren den sänts varit en av kanalen Freeforms mest sedda och omtyckta serier men det beslutades att pengarna istället ska gå till en spinoff av komediserien “Black-ish”. Sjätte säsongen avslutades på ett sätt som även fungerar som serieavslut utan cliffhangers eller lösa trådar.