Please like me

Josh Thomas dumpas av sin flickvän som samtidigt påpekar för honom att det är på tiden att han inser att han är gay.

”Vad?” tänker såväl Josh som vi tittare. Kan en serie börja så här? Vad ska det nu bli av den här udda stackaren? Och vi vill bara se mer om den här personen som omgivningen verkar veta mer om – än han själv gör.

För till Joshs stora förvåning börjar han nämligen nästan genast uppvaktas av en riktigt snygging i bekantskapskretsen – samtidigt som han dock tvingas ta ett steg tillbaka i sitt nyvunna vuxenliv när han måste flytta hem för att stötta sin deprimerade mamma efter ett självmordsförsök.

Please like me är som ni hör inte den sedvanliga romcom-serien – och karaktären Josh så långt från en vanlig romcomhjälte man kan tänka sig. Men det är just detta som gör att Please like me med lätthet tar sig in snäppet djupare i oss än det mesta i genren som du annars kan stöta på.

När sorg möter glädje, coolhet vänslas med det pinsamma och intelligens varvas med rena dumheter – precis som i de flestas liv – så blir allt med ens så berörande och igenkänningsbart!

Karaktären Josh är baserad på den verklige Josh, som alltså själv skrivit manuset och agerar i serien – som sig själv. Kanske är det vad som krävs för en så hjärtlig och på samma gång originell upplevelse? För sällan har du mött en så självupptagen, udda och på samma gång så oerhört charmig huvudkaraktär som vinner allas hjärta just för att han bara är som han är.

I Joshs liv får vi även träffa hans konflikträdda nörd till bästa vän, hans även efter uppbrottet stöttande flickvän Claire, hans kärleksambivalente far med dominant thailändsk fru, samt den hårda men godhjärtade tant Peg.

Please like me är en australiensisk serie om att bli vuxen, om familjen som vi älskar – trots allt – och om äkta vänskap. Det är också en serie om de små sakerna i livet, det roliga i det tragiska och om hembakta vaniljpajer.

Serien har sammanlagt fått fyra älskade säsonger som alla finns på Netflix!

Ta nu fram mysfilten och gör dig redo för en riktig hjärtevärmare!