Ny trailer till “The Handmaid’s Tale” säsong 2

Med knappt en månad kvar till premiären har det kommit en ny trailer till succén “The Handmaid’s Tale”. Serien var en av förra årets mest sedda och rosades av både kritiker och tittare. Den andra säsongen börjar med ett dubbelavsnitt som sänds 25e april i USA och dagen efter i Sverige på HBO Nordic.

VARNING! Spoilers nedan, läs inte vidare om du inte sett första säsongen!

Den kommande säsongen består av 13 avsnitt och följer den nu gravida June/Offred efter att hon blivit bortförd i slutet av förra säsongen. Den nya trailern visar en hel del nya miljöer och av allt att döma så blir det en riktigt spännande andra säsong.

 

 

”The Handmaid’s Tale” är baserad på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman från 1985 med samma namn (svenska: Tjänarinnans berättelse) och handlar om det dystopiska totalitära samhället Gilead, i en del av det som var USA. Gilead styrs av en galen patriarkalisk regim som tvingar sina medborgare till underkastelse och behandlar sina kvinnor som ägodelar. De få fertila kvinnor som finns kvar tvingas in i sexuellt slaveri i ett försök att återbefolka den ödelagda världen som står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal. Vi får följa Offred, spelad av Elisabeth Moss, en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll och en av de fertila kvinnorna. Hon har ett enda mål – att överleva vardagen i det skrämmande samhället och hitta dotterns om tagits ifrån henne.

Förutom Moss medverkar bl.a. Joseph Fiennes, Samira Wiley, Max Minghella, Yvonne Strahovski och Madeline Brewer. Seriens första säsong vann en hel drös priser, däribland hela 8st Emmy och 1 Golden Globe.