Netflix förnyar ”Friends From College” och bekräftar tredje säsong av ”Stranger Things”

Efter att ha förnyat både ”Ozark” och ”GLOW” förra veckan ger Netflix nu grönt ljus för en andra säsong av nykomlingen ”Friends From College”. Samtidigt bekräftar streamingtjänsten att ryktena om en tredje säsong av ”Stranger Things” är sanna.

Andra säsongen av ”Stranger Things” har inte premiär förrän i oktober men serieskaparna Ross och Matt Duffer bekräftar redan nu i en intervju med Vulture att det även blir en tredje säsong. Ross säger att det förmodligen blir 4 säsonger totalt innan de avslutar storyn men en fjärde säsong har däremot inte beställts av Netflix än. I intervjun berättar Duffer-bröderna att andra säsongen kommer att kännas mer som en filmuppföljare än som en TV-serie. Till tredje säsongen planerar de att storyn växer utanför den lilla fiktiva staden Hawkins, Indiana.

Säsong 2 av ”Stranger Things” har premiär den 27 oktober. Har du inte sett första säsongen än? Kolla in trailern nedan!

 

”Friends From College” är en av Netflix nya komediserier i år, skapad av Nick Stoller (Bad Neighbors, Bad Neighbors 2, Dumpad, Get Him to the Greek) och hans hustru Francesca Delbanco, som tillsammans har skrivit seriens manus och är exekutiva producenter. Serien har en stjärnspäckad skådespelarlista med namn som Keegan-Michael Key (Key & Peele, Keanu, Don’t Think Twice), Cobie Smulders (Jack Reacher: Never Go Back, Avengers, How I Met Your Mother), Annie Parisse (Vinyl, The Following), Nat Faxon (Married, American Dad, Ben & Kate), Fred Savage (The Grinder, En härlig tid) och Jae Suh Park (The Mindy Project, The Big Short). Serien kretsar kring en grupp vänner som gått på Harvard tillsammans och som nu närmar sig fyrtio. De upplever framgångar och bakslag, både i yrkeslivet och privat, och deras relationer är sammanflätade och ofta komplicerade. Serien utforskar gammal vänskap, tidigare kärleksförvecklingar och konsten att hitta balansen mellan vuxenlivet och nostalgi över gamla tider. Första säsongen finns på Netflix.