Netflix förnyar ”13 Reasons Why”

”13 Reasons Why” (svenska: ”Tretton Skäl Varför”), som vår bloggare Pamela skrev om här, har blivit en megahit runtom i världen men samtidigt kritiserats av många för sättet serien berör känsliga ämnen som depression och självmord. Kritiken fick t.o.m. Netflix att lägga till extra varningstexter innan avsnitten.

Trots protesterna har Netflix valt att förnya serien som därmed fortsätter bygga på historien i en andra säsong. Premiärdatum är för tillfället okänt men det kommer med all sannolikhet att ske under 2018.

”13 Reasons Why” är baserad på Jay Ashers bästsäljande roman och producerad av bland andra Selena Gomez. Tonåringen Clay Jensen (Dylan Minnette) kommer hem från skolan och hittar en mystisk låda med sitt namn på. Inuti hittar han ett kassettband inspelat av Hannah Baker (Katherine Langford), hans klasskamrat och tillika tjejen han var kär i, som begick självmord två veckor tidigare. På bandet förklarar Hannah att det finns 13 orsaker till varför hon bestämde sig för att ta livet av sig och under 13 avsnitt får vi följa Clay och storyn om Hannah.

Förutom Minnette och Langford medverkar även Kate Walsh, Brain D’Arcy, Derek Luke, Brandon Flynn, Justin Prentice, Alisha Boe, Christian Navarro och Tommy Dorfman. Tom McCarthy (”Spotlight”) regisserar, Pulitzervinnaren Brian Yorkey skriver manus och Joy Gorman står som medproducent.