HBO förnyar ”Silicon Valley” och ”Veep”

”Veep” och ”Silicon Valley”, som tillsammans med ”Girls” är HBO:s mest populära komediserier, har blivit förnyade av streamingkanalen.

”Veep”, med Julia Louis-Dreyfus från bland annat ”Seinfeld” i huvudrollen, handlar om USA:s vicepresident Selina Meyer och hennes drivna personal som kämpar för att behålla fotfästet i Washington medan de ständigt råkar trampa folk på tårna. Serien är just nu mitt inne i sjätte säsongen på HBO och återkommer, i och med förnyelsen, med en sjunde säsong under 2018. ”Veep” har vunnit hela 12 Emmy-statyetter under åren och blir nominerad för många olika priser varje säsong.

 

”Silicon Valley” är inne på sin fjärde säsong och återkommer därmed med en femte nästa år. Serien följer ett gäng socialt missanpassade unga män som startar ett IT-företag i en högteknologins guldrusch i IT-meckat Silicon Valley i USA. Gänget utvecklar en unik kompressionsalgoritm med stor potential och blir snart uppvaktade av de stora spelarna som vill åt tekniken. En hel del nörderi och pinsamma scenarion utlovas!