HBO förnyar “Silicon Valley” och nykomlingen “Barry”

HBO har på kort tid förnyat två av sina komediserier. “Silicon Valley”, just nu inne på sin femte säsong, får fortsatt förtroende och nya komedin “Barry”, som blivit något av en succé, förnyas efter bara 3 avsnitt.

“Silicon Valley” utspelar sig i just Silicon Valley, ett IT-mecka där många av världens största teknologiföretag påbörjat sin resa. Komediserien följer ett gäng socialt missanpassade unga män som startar ett företag för att försöka få en bit av kakan i högteknologins guldrusch. De utvecklar en unik kompressionsalgoritm med stor potential och blir snart uppvaktade av de stora spelarna som vill åt tekniken. En hel del nörderi och pinsamma scenarion utlovas i serien som just nu inne på sin femte säsong. I rollerna ser vi bl.a. Josh Brener, Kumail Nanjiani, Martin Starr, T.J. Miller, Thomas Middleditch och Zach Woods.

 

“Barry” är en av årets nykomlingar och har tagits väl emot. Den mörka komedin handlar om Barry, spelad av Bill Hader (“Saturday Night Live!”, “Fargo”), en före detta marinsoldat som jobbar som en billig yrkesmördare efter att ha kommit hem från Afghanistan. En dag när han är på uppdrag hamnar han plötsligt på en teaterkurs i Los Angeles och blir förälskad i skådespelaryrket. Men det är inte så lätt att lämna en brottslig bana bakom sig.