Första trailern till serien “Star Trek: Discovery”

Efter 12 års väntan får vi i höst äntligen en ny Star Trek-serie. Nu har den första trailern till ”Star Trek: Discovery” släppts och den bjuder på glimtar av skeppet, besättningen, klingons och mycket mer.

Första avsnittet av originalserien ”Star Trek” hade premiär för över 50 år sedan och vi har sedan dess fått se franchisen växa till en gigant inom scifi-världen med ett flertal serier, filmer, spel, böcker och mycket annat.

Under 80/90-talet producerades och sändes filmer och serier utan uppehåll och t.o.m. med en del överlappning men sedan ”Star Trek: Enterprise” lades ner 2005 blev det väldigt tyst till många fans förtret. Även om J.J. Abrams återupplivade franchisen med de senaste Star Trek-filmerna har det inte riktigt varit tillräckligt för mer hardcore fans, kanske p.g.a. att filmerna delvis är riktade mot mainstreammassan än scififans. Till mångas glädje släppte CBS (upphovsrättsinnehavarna till Star Trek i serieformat) i början av 2016 äntligen en liten teaser för vad som kommer att vara ”Star Trek: Discovery”, nästa serie i franchisen med premiär nu till höst.

“Star Trek: Discovery” utspelas ungefär tio år före händelserna i originalserien och skildrar en aldrig tidigare sedd period som formade Federationens historia. Serien lovar nya världar, nya raser, nytt skepp och helt nya karaktärer. Den kommer, för första gången i franchisens historia, inte ha en kapten i huvudrollen utan det blir istället en kvinnlig människa vid namn Rainsford, med rangen Lieutenant commander.  I rollen som Rainsford ser vi Walking Dead-skådespelerskan Sonequa Martin-Green som, för tillfället i alla fall, spelar Sasha Williams i zombieserien. Utöver Lt. Cmdr. Rainsford kommer vi, som vi tidigare rapporterat, se vetenskapsofficern Lt. Saru (Doug Jones), astromykologen Lt. Stamets (Anthony Rapp), befälhavaren ombord skeppet Captain Georgiou (Michelle Yeoh), Vulcan-ambassadören Sarek (James Frain) samt de tre Klingonkaraktärerna L’Rell (Mary Chieffo), Kol (Shazad Latif) och T’Kuvma (Chris Obi).

Första säsongen av ”Star Trek: Discovery” består av 15 avsnitt och kommer att sändas på CBS i USA och Netflix i resten av världen med premiär i höst.