Amazon räddar tidigare nerlagda “The Expanse” efter massiv kampanj av fansen

Amazon meddelade under natten till lördagen att de köper rättigheterna till den hyllade scifi-serien “The Expanse” och räddar den därmed från den tidigare annonserade nerläggningen.

När science fiction-kanalen Syfy bestämde sig för att inte beställa fler säsonger av ”The Expanse” tidigare i maj började produktionsbolaget, Alcon, shoppa runt serien till andra TV-nätverk. Omedelbart efter nyheten påbörjades en massiv kampanj av seriens fans för att rädda serien, med bl.a. Twitter-hashtagen #savetheexpanse, hyra av ett flygplan som flög en banner över Amazons huvudkvarter i USA och stöd från kändisar som George RR Martin, Rainn Wilson, Wil Wheaton, Greg Grunberg m.fl.

Netflix sa i ett tidigt skede nej men Amazon var inte lika negativa till projektet och hoppet väcktes snart att ehandelsjätten (och numera en av Netflix största konkurrenter) skulle rädda serien. För några timmar sedan kom så äntligen nyheten att Jeff Bezos, Amazons VD, bestämt sig för att rädda serien som då får en fjärde säsong med möjlighet till flera efter det.

Här kan du se när Bezos släppte nyheten under en konferens med bl.a. skådespelarna i publiken (cirka 40 sek in i videon):

 

”The Expanse”, baserad på böckerna med samma namn, utspelar sig på 23:e århundradet i en framtid där människan har koloniserat solsystemet. Det är dock inte helt frid och fröjd mellan kolonierna och spänningar råder mellan jorden, Mars och asteroidbältet. Samtidigt döljer någon en dödlig hemlighet som hotar hela solsystemets säkerhet och svaret på gåtan gömmer sig djupt inne i rymdmörkret. I Sverige visas ”The Expanse” på Netflix.