Serietips: 7 komediserier på Netflix du kanske har missat

Streamingtjänster har revolutionerat sättet vi kollar serier på och en av de viktigaste spelarna på marknaden har onekligen varit Netflix. Under decenniet som bolaget varit aktivt med onlinematerial har dess mediabibliotek vuxit enormt mycket och det är därför lätt att missa en hel del serier som erbjuds på tjänsten.

Vi har kollat igenom några serier som vi anser vara värda att titta men som vi tror många, tyvärr, missat! Alla serierna är pågående och har visats i minst en hel säsong, perfekt för att sträckkolla en lugn helg om man känner för det.

Idag betar vi av komedigenren med 7 kandidater som vi tror många hade uppskattat.

”Santa Clarita Diet”

Två mäklare, Sheila och Joel Hammond, lever ett helt vanligt liv tillsammans i en småtråkig förort till Los Angeles, tills en dramatisk förändring leder till död och katastrof. Men på ett bra sätt. Paret dödar nämligen onda människor så att Sheila, som plötsligt och oförklarligt en dag vaknar upp som en zombie, kan äta upp dem. I övrigt är de ganska normala.

Drew Barrymore och Timothy Olyphant spelar huvudrollerna i denna skönt skruvade komediserien skapad av Victor Fresco.

Säsong 2 har premiär 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=Q7wjb_SdjHs

 

”Master of None”

Dev (Aziz Ansari) må vara över 30, men han har ändå svårt att bestämma sig för vad han vill äta och har ingen aning om vad han vill med sitt liv. Med hjälp av en mångsidig skara vänner försöker han rivstarta sin skådespelarkarriär och förfina sitt dejtande. På vägen får han lära känna en helt ny värld full av nöjen, utmaningar och pinsamma situationer. Komedi blandat med drama om att navigera genom livet och kärleken.

Serien vann en Emmy för bästa manus till en komediserie, och Aziz Ansari fick en Emmy- och en Golden Globe-nominering för sin roll.

Säsong 2 av ”Master of None” har precis haft premiär.

https://www.youtube.com/watch?v=6bFvb3WKISk

”Love”

”Love” är en amerikansk dramakomedi-serie skapad av Judd Apatow (som låg bakom kultklassikern ”Nollor och Nördar”), Paul Rust och Lesley Arfin.

Serien handlar om Gus och Mickey som efter ett slumpartat möte i en butik blir vänner och kanske lite till. Men frågan är hur de ska kunna navigera i den komplicerade relationen de har med alla sina olikheter.

Två säsonger av ”Love” finns på Netflix, den tredje har premiär 2018.

 

”Unbreakable Kimmy Schmidt”

Den alltid så optimistiska och sprudlande Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) räddas från en domedagssekt och hamnar i New York där hon måste ta sig fram i en värld som hon inte ens trodde fanns längre. Till sin hjälp har hon den självupptagne Broadway-wannaben Titus Andromedon (Titus Burgess), hyresvärdinnan Lillian Kaushtupper (Carol Kane) och Manhattan-hustrun Jaqueline White (Jane Krakowski).

Serien nominerades till sju Emmys, bland annat för Bästa komediserie och Bästa skådespelare/skådespelerska.

Säsong 3 av ” Unbreakable Kimmy Schmidt” har premiär 19:e maj.

 

”BoJack Horseman” (animerad)

Efter att tidigare varit stjärnan i en populär sitcom med namnet ”Horsin’ Around” är BoJack Horseman nu, 20 år senare, passé. Numera bor han i Hollywood och tillbringar sin tid med att dricka, festa och sakna den gamla goda tiden. Nu vill han göra en comeback i form av en biografi, och till sin hjälp anlitar han spökskrivaren Diane Nguyen…

Will Arnett (”Arrested Development”) gör rösten till en färgstark kuse i denna animerade komedi med biroller spelade av bland annat Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins och Aaron Paul.

Serien har sänts i 3 säsonger med en fjärde på väg.

”Grace and Frankie”

Grace (Jane Fonda) och Jackie (Lily Tomlin) är ytligt bekanta men som en dag knyter ett oväntat starkt vänskapsband efter att deras makar, spelade av veteranerna Martin Sheen och Sam Waterston, avslöjar att de är homosexuella och tänker lämna sina fruar för varandra.

Lily Tomlin fick två Emmy-nomineringar och en Golden Globe-nominering för sin roll i den här komediserien.

Säsong 4 har premiär på Netflix under 2018.

 

”Lady Dynamite”

Komikern Maria Bamford skildrar pinsamma dejter, bisarra framträdanden och sviterna efter ett psykiskt sammanbrott i en avslöjande titt på Hollywoodlivets absurda sidor. Serien är inspirerad av hennes eget liv och bjuder på gästspel av en mängd TV-stjärnor, som t.ex. Sarah Silverman, Patton Oswalt, Dean Cain och Judd Apatow.

Andra säsongen av ”Lady Dynamite” har premiär senare under året.